Tratamentul si preventia ulcerului varicos de stadiul I - Magazin online B. Braun
Preventia si tratamentul ulcerelor de presiune

Centella asiatică-elixirul recuperarii pielii

 

Utilizarea extractului de Centella a devenit un trend  justificat stiinţific în tratamentele dermatologice şi acest fapt nu se datorează numai politicilor de marketing agresiv de pe piaţa farma actuală.

Spot light-ul în care se află această plantă este datorat acţiunii sale antimicrobiene, antioxidante, antiinflamatorii şi anti-aging.

 

Originară din Asia (India, Sri Lanka, China ), supranumită şi elixirul miraculos al vieţii, extractul de Centella a fost foarte bine documentat de medicina tradiţională chineză. Acţiunea sa se manifestă prin stimularea sintezei de colagen, elementul structural de bază al pielii dar inhibă şi reacţiile inflamatorii care conduc la apariţia cicatricilor. Această acţiune se explică prin fitonutrienţii naturali din extract ( Vitaminele C, A, B1 şi B2, niacină şi caroten ), care combină acţiunea reconstructivă şi cea anti-aging, potenţată de asocierea cu alţi agenţi anti-oxidanţi cunoscuţi ( acidul linoleic, tocoferoli ).

Asiaticozidele din Centella ( denumite aşa tocmai după numele plantei ) au pe de o parte acţiune de prevenire a infecţiilor cât şi de inducere a producţiei de colagen de tip 1 din derm ( stratul dintre epiderm şi ţesutul subcutanat ) principalul agent structurant al pielii. Abilitatea extractului de Centella în a reduce inflamaţia dermică a fost dovedit şi în cazul celulitei.

Acţiunea antiinflamatorie este datorată acidului madecasic, un alt component activ din Centella, agent supresor al inflamaţiei prin inhibarea eliberării de citokine şi scăderea activităţii enzimelor din lanţul reacţiilor inflamatorii, ceea ce îndreptăţeste aplicarea tratamentelor cu centella şi în cazul acneei. 

 

Produse asociate

LINOVERA
  • La reducere!
  • -10%
în stoc
Ingrijirea pielii

10% Discount LINOVERA, flacon spray, efect major de protectie si vindecare a pielii

67,04 lei 74,49 lei
Time left

Comentarii (0)

Nu exista comentarii in acest moment
Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat la Compară.